EGMOND AAN DEN HOEF – Een bijzonder eerbetoon dit weekend voor de maandag overleden Siebe Wittebrood.

Veel mensen condoleerden vrijdagavond de familie in dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef.

Siebe werd vervolgens zaterdag in een ambulance vanuit Egmond naar het crematorium in Schagen gebracht in gezelschap van veel collega’s van de Ambulancedienst.

In colonne reed een aanzienlijke rij ambulances via Alkmaar om een tussenstop te maken op de Nollenweg in Heerhugowaard, de woonplaats van Siebe.

Hier werd een erehaag voor Siebe gevormd. Siebe werkte als ambulancechauffeur en kreeg hierdoor een passend en indrukwekkend afscheid.

Ondertussen hingen op diverse plaatsen in Egmond aan den Hoef de vlaggen halfstok.

Siebe Wittebrood overleed aan de gevolgen van kanker.

Hij schreef in zijn boek ‘Slanker door kanker’ over zijn behandelingen en zijn angst voor een negatieve uitslag, het verdriet bij het brengen van slecht nieuws en de zwarte humor die hem en zijn grote liefde Els door de zwaarste momenten heen hielp.

Dit taboedoorbrekende boek bevat veel herkenbaars voor kankerpatiƫnten en hun naasten, schrijft Uitgeverij Water. Het boek laat je lachen en huilen, biedt troost en geeft inzicht.

Met positiviteit en wilskracht slaagde Siebe Wittebrood erin zijn leven op een normale manier vorm te geven. ‘Ik heb kanker, maar ik ben nog niet dood.’

De opbrengst van het boek komt ten goede aan Tijn, de zoon van Siebe en Els. Het boek is te bestellen op de website van uitgeverij Water (www.uitgeverijwater.nl).