BERGEN- Stichting Landschap Noord-Holland heeft voor het project Groene Strand op zaterdag 21 augustus van 13:00 uur tot 14:30 een excursie georganiseerd. Het strand bij Camperduin is sinds 2015 vernieuwd. Er is veel te ontdekken in de zomermaanden. Onder begeleiding van een gids maak je kennis met het Groene Strand.

Samen met Schoorl en Groet ligt Camperduin als een lint aan de rand van de Schoorlse Duinen. Als je altijd hebt willen weten wat er te zien is aan aanspoelsels op het strand, dan is het mogelijk om zaterdag 21 augustus mee op excursie te gaan. Van 13:00 uur tot 14:30 leer je de natuur van strand en zee te ontdekken. Er is veel te zien langs de kust en in de duinen. Krabbetjes, zandvlooien, en natuurlijk veel schelpen.

Een ervaren gids laat je zelf ontdekken wat er allemaal te zien is. Zij inventariseert al jaren de strandvondsten voor Stichting ANEMOON en kan er veel over vertellen. Na deze excursie is de kans groot dat je het strand bij een volgend bezoek heel anders beleeft en veel meer ziet en ontdekt.

De excursie wordt georganiseerd door Het Groene Strand; een samenwerking tussen LandschappenNL, IVN Natuureducatie, Stichting ANEMOON, Stichting Duinbehoud en de Vogelbescherming. Het Groene Strand heeft tot doel natuur en natuurbeleving terug te brengen op het strand. Lees meer op www.hetgroenestrand.nl.

Voor informatie en reservering van de excursie: www.gaatumee.nl.

Foto: kompaskwal Chrystal Cochius
Foto: Chrystal Cochius (strandwerkgroep)

ByEvert