EGMOND AAN DEN HOEF – Het herdenkingsjaar voor graaf Lamoraal van Egmont wordt op vrijdag 19 januari geopend met een interessante lezing in Dorpshuis Hanswijk. De lezing is georganiseerd door Stichting Historisch Egmond, die in dit belangrijke jaar bovendien haar 25-jarig jubileum viert.

De lezing is voor iedereen gratis toegankelijk en gaat over de geschiedenis van het Kasteel van Egmond, ofwel het Slot op den Hoef.

Martijn Mulder zal aan de hand van heel veel mooie afbeeldingen niet alleen laten zien hoe het eens zo machtige kasteel ontstaan is, maar ook hoe en waarom het verwoest, heropgebouwd, afgebroken, verplaatst, verwoest, heropgebouwd, uitgebreid en tenslotte weer verwoest is.

Na de pauze ligt de nadruk op de herontdekking van de funderingen in de jaren dertig en de kennis die we daarmee opdeden over de bouwgeschiedenis. Op deze manier wordt een compleet beeld geschetst van één van de belangrijkste middeleeuwse kastelen van Holland.

Op deze avond, die tevens donateursavond van de stichting is, heeft men natuurlijk alle gelegenheid om donateur te worden en de activiteiten van de jubilerende stichting te steunen.

Tevens zal de officiële programmagids voor het Lamoraaljaar worden gepresenteerd, dus reden genoeg om aan te schuiven. De avond wordt gehouden in Dorpshuis Hanswijk te Egmond aan den Hoef en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).