SCHOORL – Indy Dontje heeft tijdens het openingsweekend van de ADAC Formel Masters zijn ambities voor 2013 niet onder stoelen of banken geschoven.

Op het 3,696 kilometer lange Motopark Oschersleben won de 20-jarige coureur uit Schoorl op zondagmiddag met overtuiging de afsluitende wedstrijd op het thuiscircuit van zijn Lotus-team.

Door slim te werk te gaan en iedere race veel posities te winnen, poetste de Noord-Hollander zo de teleurstelling van een pechvol verlopen kwalificatie weg.

In verband met verplichtingen op school arriveerde Dontje pas donderdagavond het circuit, waar zijn collega’s die dag al getest hadden.

De enige sessie op vrijdag, een vrije training van 45 minuten, probeerde de Sportman van het Jaar van de Gemeente Bergen dan ook optimaal te benutten.

n de eerste race op zaterdagmiddag maakt Dontje zijn woorden meer dan waar.

Met een superieure start vanaf de twaalfde startplaats, snijdt de Against Cancer coureur als een warm mes door de boter. Uiteindelijk wordt hij zeer verdienstelijk als vierde afgevlagd.

Ook in de tweede race op zondagochtend laat Dontje zien dat hij uit het juiste hout is gesneden.

Vanaf de dertiende gridpositie dringt hij de gehele race flink aan bij rijders voor hem en werkt hij zich gedurende de 25 minuten durende race op naar de zevende plaats aan de finish.

Vanaf de start van de derde en laatste race op zondagmiddag laat Dontje er geen gras over groeien.

Hij controleert in zijn Lotus F1 Team kleuren de wedstrijd op volwassen wijze om na 25 minuten als winnaar afgevlagd te worden.

In het kampioenschap neemt Dontje momenteel de derde plaats in.

Geef een reactie