BERGEN – Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Eind januari, begin februari, komt poëzieminnend Nederland geheel aan zijn trekken tijdens de landelijke ‘Poëzieweek’.

Vorig jaar staken diverse partners uit de regio onder de naam ‘Bergen Dicht’ de koppen al voorzichtig bij elkaar.

Dit jaar is de samenwerking meer geïntensiveerd en wordt er gezamenlijk, onder de noemer ‘Poëzieweek BES’ (Bergen, Egmond, Schoorl), bijzondere, poëtische activiteiten gepresenteerd.

Het thema is: Herinneringen, jaren die druppelend versmelten’. De Poëzieweek BES vindt plaats van 29 januari tot en met 3 februari. Het exacte programma en de laatste nieuwtjes zijn te vinden op www.facebook.com/poezieweekBES.

Programma
Schrijfworkshop: Herinneringen
30 januari – 10.00 – 12.00 uur Bibliotheek Bergen

‘Herinneringen’, dat is een thema vol mogelijkheden. Tenslotte, wie van zijn herinneringen kan genieten leeft tweemaal en wie erover kan schrijven, wekt ze keer op keer tot leven.

Muzikale poëzieavond
29 januari – 19.30 uur Eerste Bergensche Boekhandel
Vier dichters en een muzikant treden afwisselend op tijdens een informele avond in de Eerste Bergensche Boekhandel.

Poëzie Arrangement
29 en 30 januari – 18.00 uur Landgoed Het Hof/Cinebergen
In Het Hof kunnen liefhebbers van poëzie en culinaire heerlijkheden terecht voor een drie gangendiner met poëtische verrassingen. Aansluitend volgt een film bij Cinebergen. Arrangementsprijs € 47,50

Poëzieroute
29 januari – 3 februari Buitencentrum Schoorlse Duinen
Vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen is er door het duinen en het centrum van Schoorl een Poëzieroute gerealiseerd. Daar zijn gedichten te lezen van Sylvia de Heul.

Kindergedichten
29 januari – 3 februari Buitencentrum Schoorlse Duinen
Tientallen kinderen uit groepen 6 uit de regio lieten zich door een Zinspiratiewandeling in de Schoorlse Duinen inspireren tot het maken van gedichten.

De avond van de Poëzie
30 januari – 20.00 – 00.00 uur KRANENBURGH
K. Schippers, Rob Schouten, Mieke van Zonneveld, Lucas Hirsch, Mustafa Stitou: het zijn slechts enkele van de 13 dichters en sprekers die gaan zorgen voor een avond vol poëzie, muziek en herinneringen.

Finale Poëziewedstrijd
31 januari – 14.30 – 15.30 uur KRANENBURGH
Kinderen van verschillende basisscholen lieten zich poëtisch inspireren tijdens een wandeling in de Schoorlse duinen. Bij KRANENBURGH wordt de prijs uitgereikt aan het kind die de mooiste gedichten schreef.

Geef een reactie