EGMOND-BINNEN – Bouwbedrijf Tervoort Egmond is vorige week gestart met de bouw van het nieuwe jongerencentrum in Egmond-Binnen (JOEB).

De grond is uitgegraven en de fundering wordt deze week gestort.

De vrijwillige bestuursleden van JOEB legden donderdag 24 maart om 15.30 uur officieel de eerste stenen met elkaar.

Het huidige jongerencentrum verkeert in slechte staat en nieuwbouw op de huidige plek is niet mogelijk. Het nieuwe centrum wordt een aanbouw bij dorpshuis De Schulp en krijgt een eigen ingang.

In het huidige jongerencentrum worden vrijwel dagelijks activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren van alle leeftijden, zoals knutselmiddagen, inloopmiddagen, sportactiviteiten, meiden- en jongensavonden, filmvoorstellingen en (live)muziekavonden.

Ook in het nieuwe JOEB moeten alle kinderen en jongeren terecht kunnen.

In het gebouw komt een multifunctionele zaal van ruim tachtig vierkante meter met een podium. Rondom de grote zaal komen de andere ruimtes, zoals een bar en opslagruimte. Om geluidslast te voorkomen zijn geluidwerende voorzieningen opgenomen in het ontwerp. Zo komt er een ring van ruimtes om de grote zaal heen.

De gemeenteraad heeft besloten ruim 300.000 euro beschikbaar te stellen voor het nieuwe jongerencentrum.

Zelf wisten de jongeren al ruim 14.000 euro bijeen te krijgen voor de inrichting.

Het VSB-fonds en het Oranjefonds ondersteunen de nieuwbouw met subsidies.

Rabobank sponsort een keuken, het KANS-fonds de bar en vloer.

De vrijwilligers van JOEB en het Jongerenwerk van Stichting Welzijn Bergen zorgen zelf voor de inrichting en afwerking van de binnenkant van het gebouw.

De komende maanden staan in het teken van het werven van sponsorgelden en het vinden van vrijwilligers om te helpen met de afwerking en inrichting.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Mireille Otto (m.otto@welzijnbergen.nl).

Geef een reactie