DE EGMONDEN – De politie waarschuwt horecabedrijven en tankstations langs de kust voor een notoire wanbetaler. Een vrouw eet, slaapt en tankt naar hartenlust, maar maakt zich iedere keer zonder te betalen uit de voeten.

Uit een tweet van Bas Klene, wijkagent in Schoorl, blijkt dat de vrouw inmiddels al meerdere keren heeft toegeslagen in onder meer Schoorl, Groet en de Egmonden. “Ondernemers opgelet”, schrijft Klene. “Duits sprekende vrouw in blauwe Ford Focus Station eet en slaapt bij diverse horeca, maar betaalt niets.”

Daar blijft het niet bij, want voordat ze het restaurant een onbetaalde rekening in de maag splitst, grist ze ook nog even de fooienpot mee.

Bij welke zaak ze de fooienpot heeft meegenomen, is nog niet bekend. Wel vertelt de eigenaresse van restaurant De Rustende Jager dat de vrouw twee weken geleden bij haar op bezoek is geweest. “Toen ging ze na vier kopjes koffie zonder te betalen weg, maar toen is mijn zoon achter haar aan gegaan en heeft ze alsnog betaald.”

De eigenaresse van een hotel-restaurant laat weten dat de vrouw daar tweemaal geprobeerd heeft een reservering te maken. De eerste keer lukte dat niet, omdat de hotelmedewerkster het verhaal van de vrouw niet vertrouwde.

Een paar dagen later slaagde ze er alsnog in een kamer te reserveren, maar kwam ze op de afgesproken dag niet opdagen.Diverse ondernemers in Schoorl laten weten dat de vrouw ook bij hen is langs geweest.

Zo zou ze al meerdere keren een afspraak bij de kapper hebben gemaakt, maar niet zijn nagekomen en heeft ze zich een bril laten aanmeten die ze nooit heeft opgehaald. Behalve bij horeca toont de vrouw zich ook bij tankstations een sluwe dievegge.

Inmiddels heeft ze in ieder geval een keer de tank van haar stationwagen volgegooid zonder de brandstof af te rekenen.
Wie getuige is van de praktijken van de vrouw, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.