EGMOND-BINNEN – Het evenement ‘Komt allen tezamen’ rondom de kerstboom op de Brink in Egmond-Binnen verliep gisteravond sfeervol en gezellig.

Veel mensen uit het dorp kwamen in mooi winters weer samen om elkaar te ontmoeten en te genieten van versnaperingen. Ook namen ze deel aan de fakkeloptocht.

Kramen, bankjes en tafels, geleend van dorpshuis De Schulp, stonden klaar. Vele vrijwilligers hielpen met het klaarmaken en serveren van warme chocomelk, glühwein, soepen en broodjes worst. Meerdere grootmoeders bakten overdag al pannenkoeken en gaven deze gratis aan de kinderen.

Abt, kerstman en muziek

Het walking dinner comité zorgde ervoor dat de fakkeltocht vlekkeloos verliep. Abt Thijs Ketelaars hield een toespraak en ook de kerstman en een fotograaf waren aanwezig. Het koor New voice en muziekvereniging Eensgezindheid zorgden voor stemmige muziek. Het was een samensmelting van verschillende organisaties binnen het dorp Egmond-Binnen.

De organisatie bedankt via RTV80 alle honderden mensen die erbij waren. “Het was hartverwarmend om te zien waar Egmond-Binnen groots in is.”

(Foto’s: Jos Glorie Fotografie)