EGMOND – Le Champion heeft voor de 44e editie van de Saucony Egmond Halve Marathon de drie sterkste marathonlopers van Nederland vastgelegd.

Afgelopen oktober tijdens de TCS Amsterdam Marathon gingen Abdi Nageeye, Michel Butter en Khalid Choukoud op jacht naar de Olympische limiet, maar alleen Nageeye wist een ticket voor Rio de Janeiro te bemachtigen.

Nageeye was vorig jaar ook al de beste Nederlander in Egmond aan Zee.

De Nederlandse wedstrijdlopers gaan zich op zondag 10 januari mengen in het sterke internationale deelnemersveld. Abdi Nageeye bewees vorig jaar goed mee te kunnen komen met de Afrikaanse lopers. Tot de laatste kilometers streed hij mee om een plek op het podium.

Uiteindelijk finishte Nageeye als vierde in 1.03.59, op zes seconden van de nummer drie. Zijn uitstekende vorm wist hij vast te houden tot in Amsterdam, waar hij een fantastische race liep met als eindtijd 2.10.24 op de klok.

Weet hij in Egmond aan Zee opnieuw indruk te maken?

Organisator Le Champion is ook zeer verheugd met de komst van Andrea Deelstra, die de laatste keer in Egmond als zesde eindigde in het eindklassement (1.15.51).

Ook voor haar stond het afgelopen jaar in het teken van de Olympische kwalificatie. Met succes, want in Berlijn liep Deelstra een geweldige marathon.

Door ruim zes minuten van haar persoonlijk record af te lopen, eindigde ze als vijfde in 2.26.46. Daarmee bleef ze ruim onder de limiet van 2.28.00 en was ze de beste niet-Afrikaanse loopster.

Nageeye en Choukoud in Egmond 2015

Deelstra in Egmond 2015

Geef een reactie