DE EGMONDEN – In de dorpen zijn velen actief om met elkaar het leven prettiger te maken. Ook het afgelopen jaar zijn er weer allerlei activiteiten bijgekomen voor en door Egmonders: wandelen, film, zingen, muziek, handarbeid, computerhulp, cursussen, samen eten, maaltijden thuis, uitjes met een busje, exposities, Rondje Egmond en er is nog veel meer dat weinig of niets kost en lang niet altijd goed bekend is.

Vrijwilligers hebben in samenwerking met de dorpsverenigingen en enkele sponsors een overzicht gemaakt van deze activiteiten met de titel: ‘Egmond lééft’. Het is ook bedoeld om een familielid of kennis op een idee te brengen.

Van alle dorpshuizen en zorgcentra zijn de gegevens vermeld. Op de achterzijde staat handige informatie: een soort gemeentegids in het klein. Deze zomer is ‘Egmond lééft’ huis aan huis verspreid en het kan gratis nog worden afgehaald zolang de voorraad strekt.

Het is onder andere te vinden tijdens openingsuren in de dorpshuizen, de Thuiskamer, Huys Egmont en bij het Wijksteunpunt van St. Welzijn Bergen naast Dorpshuis Hanswijk.

Tevens elke werkdag bij PostaanZee, Voorstraat 82a in Egmond aan Zee en van maandag tot en met zaterdag bij Kringloop Tol, Lamoraalweg 53b in Egmond aan den Hoef. Het activiteitenoverzicht staat ook op websites o.a.www.andersactievenegmond.jouwweb.nl