EGMOND – De Egmond Wandel Marathon startte vanmorgen. Vanuit Sporthal de Watertoren in Egmond aan Zee gingen dit weekend tussen 08.00 en 11.00 uur de deelnemers van de 21,1 kilometer op pad. Iets later, vanaf 09.00 uur, vertrokken de lopers van de 10,5 kilmometer.

Deelnemers kunnen tot 16.30 uur finishen in Sporthal De Watertoren. Na aankomst ontvangen zij een medaille en een sticker voor het wandelboekje.

Wandel Expo

In de sporthal bevindt zich de Wandel Expo met stands en mogelijkheden om een drankje te nuttigen. Hier kunnen de lopers hun stempelkaarten afhalen, zich omkleden en hun kledingtassen in bewaring geven. Ook is er een helpdeks in de sporthal en klinkt er live muziek. De deuren van de Wandel Expo openden gisteravond al. De sporthal is zaterdag én zondag open van 07.00 tot 17.00 uur.

Ook wandelaars uit het buitenland

Ruim 9.300 deelnemers doen dit weekend mee aan één van de routes over het strand en door de duinen. Ruim 3.200 deelnemers wandelen zowel op zaterdag als op zondag. Naast Nederlandse deelnemers staan er wandelaars uit Duitsland, België, Luxemburg, Spanje en Hongarije aan de start.

(Foto’s: Sjef Kenniphaas).

Shantykoor De Zâalnêelden Egmond aan Zee (Foto: RTV80)
(Foto: RTV80)