Foto: Het podium van de Masters 2 klasse na het EK strandrace in Duinkerke (B). Op 1 staat Egmonder Tibor Zwaan, op 3 de andere ‘Beach Basterd’, Ramses Bekkenk. (Bron foto: Flessenpost uit Egmond)

EGMOND – Egmonder Tibor Zwaan werd afgelopen weekend voor de tweede achtereenvolgende keer Europees Kampioen strandracen in zijn klasse, de Masters 2. Dat meldt Flessenpost uit Egmond.

De wedstrijd werd in het Belgische Duinkerke gereden en ging over drie ronden van 16,5 kilometer. De kopgroep die ontstond bracht uiteindelijk zeven renners bij elkaar die voor de titels gingen sprinten.

Coen van Melvoort won bij de masters 1 en Tibor ging voor de tweede keer aan de haal met de titel bij de masters 2. Hij werd bovendien zesde in de overall ranglijst, op slechts tien seconden van de winnaar. Ramses Bekkenk werd derde bij de masters 2. Beide renners rijden bij de Egmondse Beach Basterds club.

De eerstvolgende keer dat Tibor opnieuw in zijn EK trui mag koersen is tijdens de Egmond-Pier-Egmond strandrace op 7 januari 2023.