EGMOND AAN ZEE – Jelle Schut van Sportbureau Egmond was er vrij resoluut over toen hij eerder dit jaar aan RTV80 TV liet weten het NK Cornhole te willen organiseren. En dat gaat volgende maand lukken. Schut en zijn collega Frank Jong organiseerden eerder op 30 en 31 maart in Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee het Cornhole festival. Deze tweede editie werd zo enthousiast ontvangen, dat er wel een vervolg moest komen, benadrukt de sportorganisator. De data: zaterdag 31 augustus en zondag 1 september.

De spelregels van Cornhole zijn simpel en het spelen ervan zorgt voor plezier. Deelnemers gooien een zakje met maiskorrels van het ene naar het andere bord en proberen zo punten te scoren. Frank Jong zag het spelletje in Amerika en haalde het naar Egmond. Tijdens het festival in maart dit jaar, waren er honderdzestig deelnemers, verdeeld over tachtig teams. Ook mensen van buiten de regio Alkmaar deden mee. Schut: “Zo waren er deelnemers uit bijvoorbeeld Limburg. Ook mensen die op andere momenten deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap en buitenlandse competities waren erbij. Het is allemaal heel goed verlopen.”

De tekst gaat onder de foto verder.

Ook NK voor kinderen

Het NK Cornhole in sporthal De Watertoren vindt plaats op zaterdag 31 augustus vanaf 11.30 uur. Dan spelen de professionals in de dubbels. Vervolgens start om 16.00 uur het toernooi voor recreanten. Een dag later, op zondag, starten de singels om 10.30 uur. Op dezelfde tijd begint het NK Cornhole voor jeugd uit Egmond in de leeftijd van tien tot en met zestien jaar. De zaterdag is voor de Egmondse ‘locals’ extra feestelijk, laat Jelle Schut weten. “Er zijn hapjes en drankjes en een dj draait muziek.” Zie voor meer informatie de website van Sportbureau Egmond.

Nieuwsgierig naar Cornhole in Egmond? Bekijk dan het RTV80 item over het Cornholefestival van maart vorig jaar.

Jelle Schut.
(Foto’s hierboven: RTV80).

(Foto’s: Sportbureau Egmond).

Bekijk hieronder de video van het Cornholefestival in maart van dit jaar.