EGMONDEN – Voetbalclub Egmondia uit Egmond aan Zee ziet het eigen sportcomplex aan de Sportlaan als beste locatie voor een toekomstige fusievereniging. De vereniging stuurde de gemeente Bergen gisteren een pleidooi hiervoor, gevat in een zogenoemd bidbook. In deze video laat voorzitter Jan de Jong weten waarom zijn vereniging kiest voor een fusielocatie op eigen terrein.

De Jong vindt het cruciaal dat evenementen in Egmond aan Zee, waaraan het complex ruimte biedt, kunnen blijven bestaan. Hij ziet daarnaast een groot voordeel voor het samengaan van een voetballocatie en een sporthal; de gemeente wil op het Watertorenterrein een nieuwe sporthal realiseren. “Onder de sporthal komen tachtig parkeerplaatsen, die willen we zeker ook gaan gebruiken.”

Veiligheid

Daarnaast zijn volgens hem de routes van en naar Egmondia veiliger en aantrekkelijker dan naar Hogedijk, de locatie van voetbalvereniging Zeevogels. “In apri en september worden strandhuisjes via de Heilooer Zeeweg de Hogendijk opgestuurd, de straat waarin Zeevogels is gevestigd. Dat is vooral voor de daar fietsende jeugd van negen tot dertien jaar zeer onveilig. Daar ontbreekt bovendien een voetpad.”

‘Ruimte en prettige speeltijden’

Volgen het Egmondia-bestuur biedt het complex aan de Sportlaan ruimte voor drie hele velden, een jeugdveld en een pupillenveld. Verder laat de club weten dat alle teams op prettige tijden in Egmond aan Zee kunnen voetballen, ook wanneer er nog een aantal teams bij zouden komen.

Zeevogels en Sint Adelbert

De andere Egmondse clubs, Zeevogels en Sint Adelbert, stuurden de gemeente al eerder hun voorkeur. De twee verenigingen willen de pers volgende week op de hoogte stellen van hun visie, laat bestuurslid fusie Rob Aelbers namens Sint Adelbert weten.

De besturen van Zeevolgens en Sint Adelbert benadrukken dat niet per sé sprake is van een keuze voor één van de drie bestaande clubs.

“Er wordt gekozen voor een locatie, waar de nieuwe voetbalclub, die van iedereen zal zijn, zich zal vestigen en waar een nieuw complex zal herrijzen. Het is de bedoeling dat de nieuwe voetbalclub zo snel als mogelijk, wellicht al in de loop van de maand januari 2023, wordt opgericht.”

“In de tussentijd werken de bij de fusie betrokken fusiecommissie en veertig leden binnen negen gespecialiseerde werkgroepen keihard door om het proces succesvol afgerond te krijgen en op de kortst mogelijk termijn.”