EGMOND AAN DEN HOEF – De Egmondse Cultuurprijs 2017 is gewonnen door Carla Kager. Ze ontving de prijs en oorkonde afgelopen zaterdag, uit handen van wethouder Hugo Snabilie. Carla, geboren Hoever maar inmiddels al vele jaren Derper, kreeg de prijs vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilliger voor diverse culturele organisaties.

Zo helpt zij onder andere bij Post aan Zee, maar ook bij het Museum van Egmond. Daar mag ze komende zomer een expositie over schilder Roeland Koning inrichten.

Naar deze schilder deed zij veel onderzoek en publiceerde hier onder andere over in het tijdschrift Geestgronden van Historisch Egmond. Ook voor deze stichting zet Carla zich in en is ze regelmatig te vinden als gastvrouw in bezoekerscentrum Huys Egmont.

Tijdens de prijsuitreiking werd Carla bovendien geprezen om haar verbindende kwaliteiten. Ze probeert al jaren allerlei organisaties te laten samenwerken, wat vaak verrassende resultaten tot gevolg heeft. Ook op muzikaal vlak is Carla geen onbekende.

Ze schrijft al jaren eigen liedjes, veelal over de Egmondse geschiedenis, het vissersleven en de duinen. Ze treedt dan ook graag op met haar groep Keetje en Co, waarbij het enthousiaste publiek altijd wordt betrokken.

Zaterdag verzorgde de groep – zonder Carla – de muzikale omlijsting in de Slotkapel vol genodigden.

Nadat diverse sprekers lovende woorden hadden gesproken, overhandigde de wethouder de cultuurprijs aan Carla, die aangaf totaal verrast te zijn. In haar dankwoord gaf ze de aanwezigen nog een aantal handige tips mee, hoe om te gaan met ons erfgoed.

Het is tekenend voor Carla, die de Egmonden een warm hart toedraagt en wiens inzet en enthousiasme voor vele organisaties van onschatbare waarde is.