EGMOND AAN DEN HOEF/ OEKRAÏNE – Marien en Willy Druiven van het bedrijf Design Stoffering uit Egmond aan den hoef houden vanaf volgende week een kerstinzameling voor inwoners van Oekraïne, een land in oorlog. Twee Oekraïnse chauffeurs brengen alle donaties naar Oekraïne.

Marien en Willy willen de inzameling vlak voor Kerstmis, met alle volwassenen en kinderen van Egmond, een extra boost geven. Marien: “Gewoon omdat het écht héél hard nodig is. Doe dit voor elkaar!”

Wat is welkom?

Alle eerste-hulpmiddelen zijn volgens de twee ondernemers welkom, evenals dekens, slaapzakken en lakens om de kou beter door te komen. Dat is vooral nodig vanwege de aanval op de energievoorziening. Marien en Willy vragen ook lang houdbaar (niet gekoeld) ingeblikt voedsel te doneren zoals soep, hondenvoer en kattenvoer.

Een andere wens is kerst-verwenpakketjes voor de kinderen aldaar. Te denken valt aan chocolade, koek en snoep. Dit het liefst verpakt in kleine doosjes omdat dít het vervoer naar Oekraïne ten goede komt. Een kerstkaart daarbij met een hart onder de riem of een hartverwarmende ondersteuning is eveneens een mooi idee. Deze vriendelijke boodschap kan iedereen zelf vertalen door gebruik te maken van bijvoorbeeld Google Translate.

Kinderen die hulpgoederen komen brengen krijgen iets lekkers als bedankje.

Tot en met 23 december en vanaf 4 januari

Donaties zijn tot en met 23 december welkom tussen 09.00 uur en 17.00 uur in de stoffeerderij aan Lamoraalweg 55 in Egmond aan den Hoef. Op zaterdag 24 december gaat alles op weg naar Oekraïne. De actie gaat door vanaf 4 januari. Marien en Willy zijn niet altijd aanwezig. Mochten ze er niet zijn, probeer het dan een andere keer of bel 06-23448330.

‘Trots en dankbaar’

Marien en Willy Druiven organiseerden ook al eerder inzamelingsacties voor inwoners van Oekraïne. Ze zijn trots en dankbaar voor alle hulpmiddelen die zij dit jaar ontvingen en op de sponsoren die de actie hebben ondersteund. De sponsornamen zijn te vinden op het sponsorbord bij de stoffeerderij.

Foto: Marien en Willy Druiven en de chauffeur (Aangeleverde foto).