EGMOND AAN ZEE – Hotel Zuiderduin biedt vanaf de eerstvolgende Halve Marathon van Egmond, in januari, geen gelegenheid meer voor het blarenbal. Dit is het jaarlijks terugkerende feest na het sportweekend met op zaterdag de mountainbikewedstrijd Egmond-Pier-Egmond en op zondag de Halve Marathon.

Directeur Rith Groot liet dit nieuws eerder vandaag weten aan Flessenpost uit Egmond. Hij bevestigt zijn verhaal aan RTV80.

“We willen de steeds grotere internationale congresgroepen de ruimte geven om in de Zuiderduinzaal hun congressen te houden, de ruimte waar het blarenbal traditioneel plaatsvindt. Ons personeel moet het dan ‘s nachts schoonmaken om de volgende ochtend daar een congres te kunnen laten plaatsvinden. Een plakkerige ondergrond en een bierlucht helpt niet mee om dat voor elkaar te krijgen. Het legt een te grote druk op ons personeel.”

Groot legt uit dat veel internationale bedrijven bezig zijn met een inhaalslag na twee jaar corona. “Dan willen we uiteraard geen ‘nee’ verkopen’. Helaas past het blarenbal bij ons in het hotel niet meer.”

Ook geen Watertoren

Onno Thijm, beheerder van sporthal De Watertoren, ziet niet zo snel een mogelijkheid om het blarenbal in De Watertoren te laten plaatsvinden.

“In Hotel Zuiderduin is alles voor handen en ingericht op dit soort evenementen. Dat is bij een sporthal natuurlijk niet zo. Dus dan moet ik alles uit de kast trekken om in ieder geval een beetje uitstraling te creëren en alle facilitaire zaken voor elkaar te krijgen; van toiletten tot muziekpodium etcetera.”

“Daar zitten voor mij zoveel kosten in dat ik dat risico niét kan en wil nemen. Ik wil graag ondernemen, maar dit wordt voor mij te gek. Bovendien heeft sportorganisatie Le Champion de hele zondag de zaal nog gehuurd; ik kan toch moeilijk tegen hen zeggen dat ze er halverwege de middag uit moeten omdat ik moet opbouwen voor een feestje. Dat wil ik trouwens ook niet.”

Het sportweekend van Egmond vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 januari 2023.

(Bron foto: Hotel Zuiderduin)

DoorRedactie