BERGEN – Galerie The Obsession of Art in Bergen toont met trots de intrigerende glaskunst van Elliott en Edols. Het kunstenaarsduo exposeert momenteel zowel in het Toyama Glass Art Museum in Japan als bij het kunsthuis in Bergen. Elliott en Edols kennen elkaar van de Canberra School of Art, Australië en werken sinds 1993 samen.

De afgelopen jaren hebben zij een unieke serie glaskunst gemaakt, gebaseerd op botanische vormen en patronen.

Het is de mogelijkheid die glas biedt om licht te vangen en te verspreiden dat hen beiden zo fascineert. Uiteraard is de uitdaging om prachtige vormen te creëren ook een grote drijfveer.

Verfijnde details zijn op indrukwekkende wijze vormgegeven in hun kunstwerken en worden geaccentueerd door de kleurschakeringen en lichtval.

De glasobjecten van Elliott en Edols zijn onder meer opgenomen in de collecties van het Victoria & Albert Museum, Toyama Art Museum, Museum of Art and Design en The National Gallery of Australia en maken inmiddels ook deel uit van de vaste expositie van de galerie.

The Obsession of Art, Molenstraat 3, 1861LG Bergen. www.artobsession.nl Tel. 072-5818461. Openeningstijden donderdag tot en met zondag 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Geef een reactie