BERGEN – Na de introductie op 21 oktober j.l. heeft Coöperatie Bergen Energie tot nu toe 106 leden genoteerd.

Een aantal van hen maakt gebruik van de mogelijkheid een energiescan van hun huis te laten maken met korting die wordt aangeboden door de gemeente Bergen.

De energiescan geeft hen inzicht in de mogelijkheid zelf energie op te wekken en thuis energiebesparende maatregelen te nemen.

Er wordt advies gegeven en er wordt een kostenplaatje gemaakt zodat vervolgstappen weloverwogen kunnen worden genomen.

De coöperatie blijft haar leden desgewenst begeleiden bij de uitvoering van de werkzaamheden aan hun huis of de plaatsing van zonnepanelen en zonneboilers.

Bij de introductie van Coöperatie Bergen is er ook een aanbod gedaan aan MKB-bedrijven met grote daken om een scan te laten maken van hun bedrijfspand.

Hierdoor wordt inzicht wordt verkregen in de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen ten behoeve van de eigen energievoorziening en voor coöperatief gebruik.

Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de investeringsmogelijkheden in het kader van de EIA en KIA.

Vooral boeren hebben gereageerd. Bij 18 bedrijven wordt in de komende maanden een scan gemaakt waarmee de eigenaar een onafhankelijk advies in handen krijgt.

De scan ter waarde van € 400,- is gratis voor de bedrijven en wordt aangeboden door de gemeente Bergen in het kader van haar duurzaamheidsbeleid.

Het gaat daarbij om een totaal van 20 scans zodat er dus nog 3 scans kunnen worden toegewezen.

Geef een reactie