SCHOORL DUINDORP – Inwoners van Schoorl, Groet en Camperduin kunnen nog tot en met zondag 9 mei een enquête invullen over sporten en bewegen in Schoorl Duindorp.

De onderzoekers vragen inwoners naar hun behoefte aan buitensportvoorzieningen- en locaties.

Mogelijk te gebruiken locaties zijn bijvoorbeeld voetbalvereniging Duinrand S., de oude verlaten rotonde aan de Rijksweg, het veldje aan de Molenweg, het basketbalveld aan Onderweg of het terrein naast de Bosrandweg, tegenover Esso. Inwoners mogen ook een andere locatievoorkeur aangeven.

Het gaat dan om de wijken Bregtdorp, Schoorldam, Aagtdorp, Catrijp, Groet, Hargen, Camperduin, Schoorl-Oost en de wijk Schoorl Centrum.

Een andere vraag is bijvoorbeeld: wat zou je kunnen helpen om meer te bewegen en te sporten?

De enquête is onderdeel van het Sportakkoord van de gemeente Bergen met als doel meer mensen aan het bewegen en sporten te krijgen. De gemeente Bergen, sportverenigingen, organisaties op het gebied van zorg, welzijn en onderwijs, bedrijven en inwoners ondersteunen het onderzoek.

Inwoners van Schoorl, Groet en Camperduin kunnen de enquete nog tot en met met zondag 9 mei invullen.

“Het is ook mogelijk de enquête bijvoorbeeld voor je kleinkinderen in te vullen, het hoeft niet per se je eigen voorkeuren te betreffen”, laat buurtsportcoach Elles Kraakman van Holland Sport aan RTV80 weten.

Elles Kraakman verwacht de uitkomsten van het onderzoek in juni te presenteren.

De enquete is te vinden op www.welzijnbergen.nl. Klik op ‘Laatste nieuws’ en ‘Enquete over sporten in de buitenlucht in Schoorl’.