EGMOND/ ALKMAAR – Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Tieners van twaalf tot negentien jaar brengen op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar. Dat doen ze ter ere van het 55-jarig jubileum.

De voorstelling belooft een ware traktatie te worden voor musicalfans, met fragmenten uit tien musicals die samenkomen in één betoverende show. Van Amerikaanse klassiekers tot oorspronkelijk Nederlands materiaal, deze veelzijdige ode aan het musicalgenre zal het publiek ongetwijfeld doen lachen, huilen en meezingen.

Wat er voorbijkomt? De spelers brengen stukken uit de musicals The Wiz, Hairspray, Little Shop of Horrors, Ja Zuster Nee Zuster, FAME, Pay it Forward, Footloose, SHReK, August Rush en Seussical. De musical is zéker herkenbaar voor alle trouwe bezoekers en oud-leden. Voor anderen is dit hét ideale moment om kennis te maken met de Hanswijckers.

‘Iedereen blij

“Dit is een jubileumshow waar iedereen blij van wordt. Voor iedereen zit er wel iets bij: humor, serieuze zaken, sprookjes en prachtige muziek. Er wordt meerstemming gezongen, volop gedanst en in bijna driehonderd kostuums gespeeld. Op het podium staan er afwisselend tien decorsets. Een veelzijdige show is gegarandeerd. Dus kom kijken naar tieners die stralen in een voorstelling vol sprookjes, realistische stukken én klassiekers”, vertelt artistiek leider Sophie van Hecke.

Broedplaats van talent

De Hanswijckers, opgericht in 1969 als een operettevereniging voor jongeren uit Egmond aan den Hoef, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een regionale broedplaats voor talenten tussen de twaalf en achttien jaar. De jonge spelers, afkomstig van Schagen tot Heemskerk, krijgen een optimale begeleiding van artistiek leider Sophie van Hecke en productieleider Remy de Graaf. Van Hecke werkt als musicalactrice, choreograaf en regisseur. Daarnaast geeft ze les aan de Frank Sanders Akademie.

De Graaf studeerde af aan de Opleiding Productie Podiumkunsten en werkt als productieleider voor diverse theatergezelschappen. Vele leden van De Hanswijckers vonden hun weg naar gerenommeerde vakopleidingen zoals de Frank Sanders Akademie voor Musical Theater, Fontys Hogeschool voor de Kunsten en De Academie voor Theater en Dans. Komend jaar is oud-Hanswijcker Twan Bosschaart te zien in De Hospita. Richannel Wesker schittert in Saturday Night Fever.

Plezier staat voorop

Doorstromen in de musicalwereld is niet het ultieme doel. De vereniging vindt het vooral belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig voelt om te proberen, te ontdekken en te ontwikkelen. “De enthousiaste Hanswijckers spelen een voorstelling waarin ze allemaal kunnen uitblinken. Plezier staat bij ons voorop, waaruit kwaliteit snel volgt”, aldus Van Hecke. Overigens is deze mooie productie ook mogelijk dankzij de tomeloze inzet van alle ouders en vrijwilligers.

Tekst gaat onder de foto door.

Foto: Margot Botterman

Ander theater en zoektocht naar nieuwe spelers

Helaas is dit jaar het vertrouwde toneel van Theater De Beun in Heiloo niet beschikbaar vanwege haar faillissement. Maar voor deze voorstelling vond De Hanswijckers een nieuw thuis in Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar. Deze fijne en inspirerende locatie, mogelijk gemaakt door Anderson Farah en zijn team, is een perfecte setting voor deze bijzondere voorstelling.

De Hanswijckers zoekt overigens naar nieuw talent, vooral jongens met een goede zangstem. De Hanswijckers repeteert op donderdagavond in dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. Aanmelden voor het nieuwe seizoen is weer mogelijk. Meer informatie is te vinden op www.hanswijckers.nl.

Reserveren

Mis deze unieke gelegenheid niet om de magie van musicals te ervaren met De Hanswijckers. Musicaltheaterverenigingde Hanswijckers speelt de voorstelling op vrijdagavond 31 mei om 20.00 uur. Zaterdag 1 juni wordt het stuk twee keer gespeeld: om 14.30 en 20.00 uur. Theater A.F. Vrij Zijn is gevestigd aan Madame Curiestraat 2A in Alkmaar. Kaarten kosten 15,50 euro (inclusief consumptie). Voor meer informatie en reserveren, zie de website van Musicaltheater De Hanswijckers.