BERGEN – Enthousiast en met veel inzet hebben 30 winkeliers in Bergen zich laten inspireren door het thema Verlichting van de K10D. Veel etalages zijn ware verlichte kunstwerken geworden. Het competitieve en creatieve element lijkt met het jaar toe te nemen.

Een eervolle vermelding gaat naar Accolade Makelaars in de Raadhuisstraat. Ook dit jaar zetten zij het hoge niveau voort, dat zij al vele jaren etaleren: een uitstekende verbeelding van het thema Verlichting, met een mooie kunstkeuze (locatie Rood 30).

De jury ziet dit jaar een minder opvallende dwarsstraat hoog scoren: de derde prijs is voor Musical Reality van Cor Dekker in de Kleine Dorpsstraat waar licht, geluid, techniek en kunst tot spirituele Verlichting verleiden (locatie Groen 41).

De hoofdprijs valt – net niet – ook in de Kleine Dorpsstraat: de tweede prijs gaat naar ‘Hemeltjelief’ (locatie Groen 44).

Een welverdiende prijs voor een etalage met een sterk thema, actueel en met een missie. Boyan Slat: eat your heart out!

Met vijf deelnemers in de Jan Oldenburglaan kan er maar één winnaar zijn: de etalagewedstrijd 2018 van de K10D is met huisvlijt, elan, en met een mooie 24-uurs verlichting, op esthetische leest gewonnen door: SHOEBY!