BERGEN- Kunstenares Marry Ranzijn uit Bergen exposeert haar bronzen beelden op een bijzondere locatie. Zaterdag 21 augustus en zondag 22 augustus van 11:00 uur tot en met 17:00 zijn de bronzen beelden te zien bij De Theekamer van Mevrouw Cha. Het is dé plek voor theeliefhebbers en ligt aan de Noordervaart 30,in Stompetoren.

Sinds 2004 beeldhouwt Marry Ranzijn figuratieve beelden in brons. Daarbij gaat ze ervan uit dat een beeld geen kopie is van de mens maar een vertaling van allerlei emoties. Deze vertaling probeert ze tot uiting te brengen, het onzichtbare, zichtbaar te maken. Daarnaast zijn kracht en beweging de woorden die kenmerkend zijn voor har werk. De grenzen opzoeken, de spanning in beweging. Veel mensen herkennen en ervaren de gevoelens die zij in haar werk weet te leggen en worden erdoor geraakt.

Het ambacht van bronsgieten is al duizenden jaren oud. Bronzen beelden zijn pure kunst en geven een exclusieve, kostbare uitstraling. Bovendien gaan de beelden eeuwenlang mee. Een impressie van haar werk kunt u vinden op www.marryranzijn.nl.

Foto: Touch my heart (aangeleverd)
Foto: Muze (aangeleverd)

ByEvert