EGMOND AAN DEN HOEF – Galerie de Kapberg in Egmond aan den Hoef biedt, in de laatste periode van het vijftigjarig jubileum, ruimte aan drie kunstenaars uit Alkmaar. Het betreft Mirjam Oosterbaan, Gerben Hermanus en Kees Oosterbaan. Zij tonen in deze galerie vanaf 11 november keramiek, tekeningen en werken op paneel.

Mirjam Oosterbaan

Een blikvanger in de expositie is de keramische helm van Mirjam Oosterbaan. Het is een motorhelm op ware grootte, gedecoreerd met een opzichtig ruitjespatroon en met een stevige pijp tussen de kaken geklemd. Hoe zou het zijn als motorrijders ermee rondrijden om het straatbeeld op te vrolijken?

Ook zijn er ruim honderd kleine keramiek ‘koppen’ te bewonderen. Dit zijn gezichten met veel expressie door buitenissige afmetingen van oog en oor. Zo bij elkaar geplaatst vormen ze een commune met een eigen cultuur, waarin kleur een belangrijke rol speelt.

Gerben Hermanus

Er hangen grote tekeningen van Gerben Hermanus, gemaakt met inkt, pen en penseel. Mens, natuur en cultuur ontmoeten elkaar. Te zien zijn wortels die uitgroeien in vele vertakkingen met uitstulpingen. Hierbij zijn onbekende wezens met de nodige humor getekend.

Kees Oosterbaan

Kees Oosterbaan tekent met potlood, pen en stift. Elke lijn, hoe uitzonderlijk ook getrokken, heeft een functie bij het tot stand komen van voorstellingen in cartoonachtige stijl. In één van de expositieruimtes is de vloer bedekt met vijftig beschilderde paneeltjes in expressieve kleuren.

Op zondagmiddagen vervult Kees Oosterbaan (zo nu en dan) wensen van  bezoekers met een tekening.

Wanneer?

De expositie is te zien van 11 november tot en met 11 december. De opening van deze expositie vindt plaats op 13 november om 15.00 uur.

Openingstijden van Galarie De Kapberg: vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Het adres is Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. Telefoon: 06-45548739, internet: www.galeriedekapberg.nl.