BERGEN – Cliënten van Oudtburgh exposeren tijdens de Kunst10daagse hun schilderijen aan het publiek. De expositie is van zaterdag 20 tot en met zondag 28 oktober dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur bij Stalkunst aan Voert 9 in Bergen.

Toegang is gratis. Binnen Oudtburgh is een schilderclub opgericht, waar een aantal cliënten schildert met veel overtuiging en plezier. “Voor de cliënten is meedoen aan de Kunst10Daagse een mooie uitdaging en een grote eer”, aldus Yvonne, medewerkster Oudtburgh.

“Als organisatie willen we laten zien dat je op een volwaardige manier aan kunst plezier kan beleven, ook als je niet meer zelfstandig functioneert. De kunst van de cliënten delen we graag met andere kunstliefhebbers“, vertelt Angela, medewerkster Oudtburgh.

Gerard Groot, kunstenaar uit Bergen en vrijwilliger bij de schilderclub van Oudtburgh, stelt de helft van zijn expositieruimte beschikbaar; Stalkunst in Bergen is een prachtige locatie waar niet alleen de cliënten van Oudtburgh exposeren, maar ook een groep andere kunstenaars.