EGMOND AAN DEN HOEF De acht leden van Seven+ ontmoetten elkaar negen jaar geleden in het atelier van Erik Prins in Bergen. De groep vrouwelijke schilders uit Bergen laat de werken van 5 april tot en met 12 mei zien in galerie De Kapberg.

Anita Boereboom is in haar schilderijen vooral met de kleuren bezig en laat een duidelijke uitwisseling zien van schraal en vet. Uiteindelijk wordt het meestal een abstract landschap.

Annelies Horden maakt schilderijen en objecten. Ze verzamelt, groepeert en sorteert afvalmaterialen. De objecten of installaties laten ieder op eigen wijze de ‘schoonheid’ zien van wat wij weggooien. Miekenette Coelingh Bennink schildert en maakt beelden. Ze schildert laag over laag, experimenterend met kleuren en massa.

Ada Kok schildert het liefst abstract, maar veelal komen er gaandeweg toch aspecten van figuratieve elementen naar boven.

Lot Nieveen schildert soms op muziek. De beelden en kleuren die bij het horen van muziek naar boven komen, worden overgezet op doek. Zo heeft bij voorbeeld Rachmaninov een andere kleur dan Steely Dan.

Riet Moreu experimenteert met verschillende materialen zoals zand, lijm, inkt, potlood, pen, waterverf en acrylverf.

Voor Jeanine Jordaan is reizen een bron van inspiratie en energie. Experimenteren en kijken of een combinatie van vormen kan leiden tot nieuwe beelden.

Marijke den Ouden toont een veelheid van vlakken, lijnen, ritmes en leegtes. Ze schildert met inkt en waterverf op rijstpapier, een techniek die ze geleerd heeft toen ze in Hong Kong en Singapore woonde.