EGMOND AAN DEN HOEF – Als de zon schijnt en de temperatuur is prettig pakt men al snel de fiets. Egmond is dan vaak het doel. Vereer de Kapberg dan ook eens met een bezoek. Daar zitten vrijwilligers op bezoekers te wachten en ze vertellen graag over het werk dat nu in de galerie te zien is. Iedereen is hier als vrijwilliger actief.

Regula Maria Müller (1961) speelt in De Kapberg een thuiswedstrijd. Ze woont namelijk in Egmond aan den Hoef. Maar ze is intussen wereldberoemd door haar bijzondere werk.

In de galerie zijn haar glazen objecten te zien die zijn geïnspireerd op de ‘Fraisenkette’: kettingen waaraan beschermende amuletten hangen. Ook zijn ‘Wolkenstudies’ , dunne stroken gescheurd wit papier, afkomstig van lange rollen chinees kalligrafiepapier, tot draad gesponnen te zien.

Verder toont ze foto’s, vaak in delen geperforeerd en op elkaar gelegd. Hierover is Japans vliespapier getrokken, daarna zijn ze geborduurd met glaskralen en zijde.

Liesbeth Bijwaard (1959) is beeldhouwer. Ze hanteert een uitgebreide vormentaal en richt zij zich nu op de registratie van de natuur. De structuur van takken, de vervlechtingen van boomwortels inspireren haar tot nieuwe monumentale beelden. Liesbeth Bijwaard is een beeldhouwer die de klassieke beeldhouwkunst beheerst.

Hedwig van der Heiden (1949) schildert meestal non-figuratief. In het non-figuratieve is vrijheid. Werken aan een schilderij waarbij vooraf helemaal niet vaststaat wat het gaat worden spreekt haar aan.

Het onverwachte, niet-geplande is voor haar aantrekkelijk. Lijnen,vormen en kleuren zodanig plaatsen dat er een nieuw, onverwacht samenspel ontstaat op het doek. De lijnen zijn het avontuurlijkst als ze spontaan worden geschilderd. De vlakken worden weloverwogen geplaatst. En er worden vlakjes toegevoegd om het schilderij meer spanning te geven.

Dit is haar manier van werken. Een groot avontuur. De tentoonstelling is te zien tot en met 26 juni op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. De opening is op 21 mei om 15.00 uur.

Geef een reactie