BERGEN NH – Iedereen is meer gaan betalen voor gas en elektra. Ook voor inwoners met een laag middeninkomen kan dit een probleem zijn. Daarom heeft de gemeenteraad van Bergen donderdagavond besloten dat juist deze groep huishoudens een extra eenmalige energietoeslag van 190 euro netto per huishouden kunnen aanvragen.

“De inkomensgrens om recht te hebben op veel regelingen voor minima is nu 120% van de bijstandsnorm. We zien alleen dat ook steeds meer inwoners met een lager middeninkomen die geen aanspraak kunnen maken op die minima regelingen, door de hoge energielasten moeite hebben om iedere maand de eindjes aan elkaar te knopen.”

“Het gaat dan om harde werkers in bijvoorbeeld de horeca, schoonmaak en detailhandel”, zegt wethouder Marco Wiesehahn.

Het college en de gemeenteraad Bergen vinden het belangrijk om voor deze groep een extra maatregel te nemen. Daarom kunnen inwoners met een netto-inkomen tussen de 120% en 150% van de bijstandsnorm een geldbedrag aanvragen voor hun energiekosten.

Binnenkort aanvragen
De regeling zal worden uitgevoerd door Zaffier. Het bedrag kan binnenkort worden aangevraagd. Zowel de gemeente en Zaffier laten via hun websites nog weten hoe en vanaf wanneer dat mogelijk is.