BERGEN NH – Verhuurders van hun woning of vakantiehuis die tegen problemen aanlopen met het digitaal registreren van hun toeristische gasten in het parkeersysteem, kunnen vanaf nu ook hulp inschakelen van het Sociaal Team van de gemeente Bergen. Dat meldt de gemeente vandaag, 18 februari.

Het Sociaal Team beoordeelt of iemand in aanmerking kan komen voor een papieren vergunning.

Inwoners die al al een toezegging hebben gekregen voor een papieren bezoekerskaart, ontvangen automatisch ook een papieren verblijfsrecreantenvergunning als zij deze hebben aangevraagd. Het college van de gemeente Bergen maakte dit vandaag bekend.

Extra maatwerk
Wethouder Erik Bekkering licht de keuze voor extra maatwerk toe. “We luisteren goed naar
de geluiden die ons bereiken. We weten dat er ook inwoners zijn die hun woning of
vakantiehuis toeristisch verhuren en niet digitaal vaardig (genoeg) zijn om hun gasten bij elke
verhuur aan en af te melden. Met een aantal van die inwoners spraken we deze week
en uit die gesprekken is de conclusie getrokken dat we het maatwerk uitbreiden. Komt u er niet uit? Meld u dan bij ons Sociaal Team. Er wordt dan gekeken naar een werkbare oplossing voor iedereen. Dat deden we al. En dat blijven we doen.”

De aanvraag van de digitale vergunningen is merendeels soepel en snel verlopen, laat het College van B&W weten. Al bijna vijfduizend parkeervergunningen zijn aangevraagd sinds 3 november 2021 en verleend door de Coöperatie ParkeerService. Tevens zijn er tot op heden via het al eerder aangeboden maatwerktraject 45 papieren bezoekersvergunningen verstrekt en 55 aanvragen in behandeling. De gemeente Bergen stapte op 1 januari 2022 definitief over naar digitale
parkeervergunningen. De gemeente verwacht in totaal bijna zesduizend parkeervergunningen uit te geven voor het kalenderjaar 2022.


Meer informatie

Informatie over het aanvragen en het gebruik van de digitale vergunningen staat op de
website www.parkeerservice.nl/bergen. Volgens het college helpen ParkeerService en het Sociaal Team inwoners verder bij vragen of als het niet lukt om een vergunning digitaal aan te vragen. Het Sociaal Team is ook te bezoeken tijdens de inloopuren. Voor meer informatie zie
www.bergen-nh.nl/sociaalteam.

ByEvert