EGMOND AAN ZEE – Het Museum van Egmond en het Museum Prins Hendrik de Zeevaarder hebben beiden hele mooie nieuwe aanschaffen gedaan. Het Museum van Egmond is heel blij met de aanschaf van audiovisuele apparatuur. Een prachtig touchscreen scherm geeft de bezoekers allerlei films uit de Egmondse geschiedenis.

Er zijn onder andere beelden van de stranding van de schepen de Kerkplein en de Drente. Op de film is te zien dat er talloze bezoekers op het strand zijn om de gestrande schepen te bekijken.

Egmondse kinderen, die lekker tussen alle toeristen speelden, of Egmonders die koek en warme chocola verkopen als er toch zoveel ramptoeristen lopen.

Of tik op de film over de bewoners en het derde gebouw van de Prins Hendrik stichting, gemaakt bij de opening van dit gebouw door de zoon van de toenmalige directeur.

De films over Het kerkschip De Hoop of de Reddingboot laten ook goed zien hoe tijden zijn veranderd.

Het Museum Prins Hendrik de Zeevaarder in de Prins Hendrik Stichting is verblijdt met drie nieuwe vitrines. Het stokoude, maar prachtige model van de Vier Gebroeders heeft eindelijk onderdak gevonden in een op maat gemaakte vitrine, zodat het model veel beter bewaard kan blijven.

Ook voor het schip van de Koninklijke Paketvaart Maatschappij is er een eigen vitrine gekomen en een aantal scheepsmodellen heeft onderdak gevonden in een bijpassende vitrine.

Het prachtige schilderij van het Sloependek in de oost gang is gerestaureerd. De lijst en het doek waren aan restauratie toe en het resultaat is verbluffend mooi.
Het Museum van Egmond is tot 1 november geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

Museum Prins Hendrik de Zeevaarder is dagelijks te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur. Rondleidingen in beide musea op aanvraag bij Margareth Edel, tel. 072-5070000 of via email mak.edel@gmail.com.

Geef een reactie