BERGEN – Q.Art Events organiseert zaterdagavond 23 februari vanaf 20.15 uur het concert ‘Fado ao Centro – De Coimbra com Amor’ in de Ruïnekerk aan de Raadhuisstraat 1 in Bergen. Zanger João Farinha en zijn band bestaande uit Luis Barroso en Hugo Gamboias op Portuguese gitaar van Coimbra en Luis Carlos Santos op gitaar brengen een serenade aan de Portugeze stad Coimbra.

Wie in Coimbra aankomt als hij de Santa Clara-brug over de rivier de Mondego is overgestoken en zijn blik laat rusten op de heilige heuvel, ziet een tijdloze stad.

Ze is zo oud als de Portugese taal waaraan ze vorm heeft gegeven en die ze over alle windstreken van de aarde heeft verspreid. De taal die nog steeds een van de meest waardevolle elementen van ons erfgoed is. De taal waarin Camões De Lusiaden heeft geschreven.

Coimbra is met haar muziek de hoofdstad van de liefde in Portugal. Fado ao Centro is opgericht om deze diepgewortelde traditie veilig te stellen en te verankeren door haar deze vorm te geven, die een mogelijke toekomst aankondigt.

Bij het optreden dat de muzikanten van Fado ao Centro geven, is deze hele traditie aanwezig, maar ook het heden en de toekomst van de ziel van Coimbra, uniek en tijdloos.

Op het podium is de geest waaraan de musici zich overgeven die van de echte, de waarachtige serenade van Coimbra, waar ze iedereen die is komen luisteren willen ontmoeten.
Kijk ook eens op www.q-art.nl.