BERGEN – Zangeres Hendriktje Ruiter treedt 15 december ‘s avonds op in de Ruïnekerk. Tijdens dit jaarlijkse concert van de Vrienden van de Ruïnekerk is iedereen welkom. Het wordt een waar fadofeest. Zangeres Hendriktje Ruiter zong al in Groningen, waar ze vandaan komt.

Na zeventien jaar in Noord-Holland vertrok ze een paar jaar geleden naar Lissabon. Voor de fadomuziek. De Groningse is in Portugal een geliefde zangeres geworden, die zich de ziel van de fado volkomen eigen heeft gemaakt.

Haar eigen bewogen bestaan en de ziel van de fadomuziek, verdriet en vreugde komen samen in met een glaszuivere warme stem vertolkte liedjes. Ze wordt begeleid door de drie prachtmusici die anders Maria de Fátima vergezellen: Daniël Raposo op Portugese gitaar, Hans van Gelderen gitaar en Felix Hildenbrand op de contrabas.

Aanvang is 20.00 uur. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Muziek in de Ruïnekerk en de stichting Kunstgetij. Kijk voor meer informatie op www.duinstreekkamermuziek.nl of bel 06 50584308. Zie ook www.kunstgetij.nl.