BERGEN AAN ZEE – De zomeravondserie in het Vredeskerkje gaat nog door in september; woensdag 6 september klinkt er Portugese fado, gezongen door Hendriktje, begeleid door Portugese en klassiek gitaar.

Hendriktje Ruiter, kortweg ‘Hendriktje’, emigreerde onlangs naar Portugal. Zij is een fascinerende Groningse fado-zangeres met een Portugese ziel. Haar zoektocht naar de diepte van de fado valt samen met haar eigen bestaan waarin liefde, verlies en vooral ook veerkracht een grote rol spelen.

Met haar warme, muzikale stemgeluid weet ze haar publiek diep te raken waardoor er een intens en intiem samenspel ontstaat. De pure eenvoud van haar gezang brengt tijdloze momenten van ontroering te weeg.

Het zingen van een fado lijkt op een bezwering en brengt eigenlijk een niet nader te beschrijven geluksgevoel met zich mee, dat ze graag wil delen met iedereen die hart heeft voor de warmte van de ‘Saudade’, het zuidelijk temperament en de liefde voor de klanken van de zachtjes ‘huilende gitaren’.

Ze wordt begeleid door Daniël Raposo op Portugese gitaar en Hans van Gelderen op klassieke gitaar. Aanvang van het concert is 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Info en reserveren kan via: kaartverkoop@kunstgetij.nl of tel. 06- 50584308 of bij de Eerste Bergensche Boekhandel en, indien nog voorradig, ook aan de zaal.

Kijk voor alle info op www.kunstgetij.nl. Het volgende concert is 20 september, dan is er jazz met Simone Honijk Kwartet & Ellister van der Meulen.