HEILOO – Falkland Toneel speelt in het weekend van 14 en 15 oktober in theater De Beun in Heiloo een speelse, muzikale en humoristische theatervoorstelling. Het stuk is geschikt voor iedereen vanaf vier jaar en heet Aardje’s Grote Tocht.

Aardje Stapper weet dat ze Aardje Stapper heet, maar alle mensen vinden dat ze op een hond lijkt, terwijl de honden nou juist vinden dat ze op een mens lijkt. De vissen vinden haar op een vogel lijken en daarom willen de katten haar opeten. En dat is natuurlijk allemaal heel vervelend. Daarom vraagt ze zich maar één ding af: wie ben ik?

Wie zoekt zal vinden

Met die vraag gaat ze naar de meest verstandige persoon die ze kent: de Oude Professor die les geeft aan de allerhoogste school. Die raadt haar aan op zoek te gaan, want wie zoekt zal vinden.

Met een koffer trekt ze de wijde wereld in en komt op een onbewoond eiland, de zuidpool, een grote stad en de oceaan. Op al die plekken ontmoet ze merkwaardige types, zoals meneer de Pinguïn, de Minister Van Uitvindingen en De Koninklijk Goedgekeurde Hoofddekselverkopers. Maar niemand heeft een antwoord op haar vraag. Hoewel… Wie zoekt zal vinden!

Aardje’s Grote Tocht is losjes gebaseerd op het verhaal ‘De Avonturen Van Aardje Stapper’ van Stefan Themerson.

Meer informatie

De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 14 en zondag 15 oktober vanaf 14.30 uur. Kaarten à 9 euro – inclusief limonade voor de kinderen – zijn te bestellen via de website van Theater de Beun. Kaarten zijn tevens vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling te verkrijgen aan de kassa van het theater (met pin). Kijk voor meer informatie en kaartverkoop, zie de website van Falkland Toneel.

Foto: Aardje Stapper vraagt zich maar één ding af: wie ben ik? (Foto: Peter Bijkerk/Edo Postma).