ALKMAAR – “Er zijn ook veel mensen uit de gemeente Bergen actief op het podium in het Vrij Zijn Theater in Alkmaar, iedereen is enthousiast om de voorstellingen van ‘Victorientje’ te maken”, vertelt Corine de Jager van de theatergroep Vrij Zijn.

Kinderen én volwassenen van de theatergroep brengen vanaf 21 juni het theaterstuk ‘Victorientje’ terug op de planken. Zelfs paarden en honden doen mee.

Bescherming tegen duistere krachten

De Jager: “Het beeld van de engel Victorientje in het Victoriepark in Alkmaar is neergezet in 1876, ter nagedachtenis van Alkmaars Ontzet. Daarom speelt het stuk zich af in het park bij het bekende vrijheidsbeeld en in de omgeving hiervan. Wat veel mensen niet weten is dat Victorientje ons tegen veel meer mysterieuze duistere krachten beschermt. Welke krachten zijn dit? Wie heeft Victorientje in het Victoriepark neergezet en waarom? En wat heeft Koning Willem III hiermee te maken? De bezoekers van deze voorstelling krijgen hierop antwoord in de voorstelling ‘Victorientje’.”

De tekst gaat onder de foto verder.

Waar spektakel met engelen

“Victorientje is een eigentijds fantasievol verhaal voor de hele familie”, vertelt De Jager enthousiast. “De regisseur, Anderson Farah, haalt zowel inspiratie uit interviews met passanten in het Victoriepark én uit de geschiedenis van het park zelf, zoals het bezoek van koning Willem III.”

“Mede door de visuele effecten in het Vrij Zijn Theater worden de toeschouwers meegenomen in een fantasievolle en wonderbaarlijke wereld waarin engelen een grote rol spelen. Het geloofwaardige en pure spel van de acteurs en de prachtige muziek, maken de beleving af.”

Tekst gaat onder de foto verder.

Regisseur Anderson Farah bij ‘Victorientje’ in het Victoriepark in Alkmaar.
(Foto: aangeleverd).

Meer informatie

Victorientje is van 21 juni tot en met 7 juli in de weekenden te zien. Voor tickets en meer informatie, zie de website van het Vrij Zijn Theater. De voorstelling is geschikt voor publiek vanaf zeven jaar. Het theater is makkelijk bereikbaar met volop gratis parkeergelegenheid rondom het theater.