BERGEN – Toch een beetje spannend, de jaarlijkse Grootouderdag op PCC Bergen.

Nadat de ruim 180 grootouders maandag 22 februari jl. door hun zorgzame 65 kleinkinderen waren voorzien van koffie en thee, vertrokken ze al snel naar hun eerste gezamenlijk lesuur.

De grootouderdag vormt de afsluiting van het gelijknamige project, dat na de herfstvakantie startte. Gedurende de afgelopen periode interviewden de brugklassers hun grootouders over hun schooltijd, ze schreven gedichten over hen.

Ze maakten een uitnodiging voor ze om op school een aantal lessen bij te wonen.

Het kostte de leerlingen van de brugklas nauwelijks moeite om hun grootouders naar school te halen. De 180 genodigden kwamen maar al te graag vanuit alle windstreken naar Bergen om samen met hun kleinkind een dagje naar school te gaan.

Ze genoten er van het meezingen met de Beatles en gaven aan het vooral bijzonder te vinden dat jongens en meisjes – anders dan in hun tijd – nu wel bij elkaar in een klas mogen.

De leerlingen putten zich uit in prachtige gedichten die ze voor een volle aula voordroegen. Die gingen bijvoorbeeld over een ernstige zieke opa, of over leuke tripjes naar Artis en het samen genieten van een ijsje.

Het Grootouderproject is – met een gemiddelde score van 8,5 punten – immens populair onder de leerlingen van PCC Bergen. En onder de grootouders natuurlijk!

Stijn de Vries, 13 jaar, Koedijk

Jayla van den Bosch, 12 jaar, Alkmaar

Floor van Geenhuizen, 13 jaar, Bergen

Geef een reactie