EGMOND-BINNEN – Wethouder Ernest Briët heeft vrijdagmiddag onder toeziend oog van leerlingen van basisschool De Windhoek in Egmond-Binnen de laatste tegel gelegd aan de Herenweg in Egmond-Binnen. Hiermee is de herinrichting die vorig jaar november startte officieel afgerond.

De wethouder plaatste niet zomaar een tegel, maar een speciale ‘hier begint de zee’-tegel. Briët: “Wij willen inwoners bewust maken van de schadelijke gevolgen van zwerfafval voor het milieu. Uiteindelijk komen alle regeldruppels weer terug in zee. En het regenwater neemt de grote en kleine afvaldeeltjes mee.”

“We hopen dat de ‘Hier begint de zee’-tegels mensen inspireert geen afval op de grond te gooien, zodat er ook niets via het regenwaterriool naar de zee kan stromen.”

Vernieuwde straat
Omdat het straatwerk aan de Herenweg in Egmond-Binnen moest worden vervangen, was dit voor de gemeente Bergen een kans om het weggedeelte tussen de Abdijlaan en het Luilaantje duurzaam opnieuw in te richten.

Naast het vernieuwen van de straat, het voetpad en de parkeerplaatsen, is er nieuwe riolering aangelegd en is er meer groen bijgekomen. Verder is de Herenweg als dertigkilometerzone ingericht, waardoor het een veiligere omgeving is, aldus Briët. (Foto: Hans Brouwers/ Habrofotografie).