ALKMAAR – Van zaterdag 23 december tot en met zondag 7 januari is het kerstvakantie. Zwembad De Beeck in Bergen en Hoornse Vaart in Alkmaar pakken extra uit tijdens deze vrije dagen.

De Beeck

Tijdens de kerstvakantie is zwembad De Beeck extra veel geopend voor vrijzwemmen. Het bad is – met uitzondering van Eerste en Tweede Kerstdag en nieuwjaarsdag – elke dag geopend. Voor de durfals ligt er vanaf zaterdag 30 december elke middag een stormbaan in het 25-meterbad. Daarnaast staat er op beide vrijdagen een swingende kerstdisco op de agenda.

Zwembad De Beeck is vrijwel de gehele kerstvakantie geopend voor vrijzwemmen. In het extra warme doelgroepenbad staat de bodem hoger waardoor kinderen hier kunnen staan. Verder liggen er in het doelgroepenbad én het 25-meterbad veel speelmateriaal in het water en zijn er zwemvleugels te leen.

Hoornse Vaart

Zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar heeft tijdens de kerstvakantie extra ruime openingstijden voor recreatieve zwemmers. Ook is er een gevarieerd aquafitnessprogramma, elke dag gratis animatie en elke middag een 15-meter lange stormbaan in het 50-meterbad. Voor de allerkleinsten is er een Experience Center in het Instructiebad.

Iedereen kan in de middag meedoen met spelletjes in het water. Hierbij zijn prijzen te verdienen.