BERGEN – De tijdelijke nieuwe locatie van de Berger Scholengemeenschap aan de Oudtburghweg in Bergen is donderdag feestelijk geopend. Leerlingen en personeel gebruiken de voormalige locatie van de Mytylschool zolang de verbouwing van het BSG nog niet is afgerond. Doel is om de opknapbeurt van het schoolgebouw na de kerstvakantie van 2024 gereed te hebben.

SOVON-bestuurder René Rigter, rector Reinoud Buijs en wethouder Marco Wiesehahn verzorgden donderdag de opening. Ook waren hierbij leerlingen, werknemers en omwonenden van de tijdelijke locatie aanwezig.

Wiesehahn: “Een belangrijk moment in de ontwikkeling van de BSG. Ik zie een bevlogen team en betrokken leerlingen. Tijdelijke huisvesting voor de BSG moest bij voorkeur worden gevonden in het dorp Bergen. Met de nodige aanpassingen bleek dat mogelijk op de voormalige locatie van de Mytylschool aan de Oudtburghweg.”

Door het lint

De opening werd muzikaal omlijst door de BSG-huisband die speciaal voor de opening een nummer had geschreven. Nadat de wethouder en rector alle aanwezigen hadden toegesproken, knipten Wiesehahn, Rigter en Buijs het lint door voor de entree. Daarna liep de jongste generatie BSG’ers, de nieuwe brugklassers, samen met de oudste leerlingen uit de examenklassen het tijdelijke schoolgebouw in, gevolgd door alle werknemers en omwonenden.

In verband met de renovatie van het BSG-schoolgebouw aan de Rondelaan in Bergen, starten alle leerlingen van de BSG het nieuwe schooljaar op een tijdelijke nieuwe locatie in Bergen. Ongeveer 770 leerlingen en honderd medewerkers vormen samen de BSG.  

Docent maatschappijleer Ger de Haas: “Wij zien vooral blije gezichten. We starten met het vooruitzicht van een prachtig schoolgebouw en hebben zin in het schooljaar op deze prachtig gelegen locatie.”

‘Oplossing voor parkeren’

Buurman Niels Bijl, van BSO Bijls Buiten, had lovende woorden voor de samenwerking tussen de omwonenden, de gemeente en de BSG: “We zijn heel blij met de constructieve samenwerking tussen gemeente, BSG en buurt. Vooral het parkeren is voortvarend aangepakt en daar is een mooie oplossing voor gevonden.” Eerder, in februari, lieten bewoners van de Oudtburghweg en Kerkedijk weten te vrezen voor een grote toename van het auto- en fietsverkeer in hun straten.

“We zijn opgelucht dat er geen leegstand is in de oude mytylschool, de BSG is van harte welkom als buren. We kijken uit naar een definitieve bestemming van het terrein.”

Aanvullende units en voorzieningen

Samen met het schoolbestuur SOVON zocht de gemeente Bergen naar een geschikte locatie. Deze is gevonden in het gebouw van de voormalige mytylschool De Ruimte. Het gebouw van De Ruimte bleek niet groot genoeg om alle leerlingen van de BSG in onder te brengen. Daarom zijn er aanvullende units en voorzieningen geplaatst.

De gemeenteraad besloot op 23 februari tot financiering van de tijdelijke huisvesting. Daarna is de uitvoering van het plan met spoed in gang gezet. Daarbij zijn informatieavonden georganiseerd en is volgens de BSG geprobeerd om zoveel mogelijk rekening te houden met de bedenkingen en suggesties van de buurtbewoners en belanghebbenden. Zo is er bijvoorbeeld een extra parkeergelegenheid naast de tijdelijke locatie gecreëerd.

(Foto’s: ©Hans Brouwers/Habrofotografie)

(Bron foto: BSG).