BERGEN – Leerlingen van de Berger Scholengemeenschap (BSG) boorden maandagmiddag samen met rector en SOVON-bestuurder Reinoud Buijs de eerste paal voor hun nieuwe schoolgebouw de grond in. Het toekomstige gebouw komt te staan op de plek van het bestaande pand, aan de rand van het Bergerbos.

(Tekst loopt hieronder door).

(Foto: RTV80).

Verder begroeven twee eerstejaars leerlingen van de school een tijdcapsule. Deze bevat ‘brieven aan de toekomst’ van huidige BSG-leerlingen, foto’s en een jaarboek. 

(Foto’s: Hans Brouwers/ Habrofotografie).

(Foto’s: RTV80).

‘Hedendaags met de eigenheid van de BSG’

Rector Reinoud Buijs is zeer verheugd dat de bouw nu echt begint. “Het vooruitzicht is fantastisch. We krijgen een prachtig gebouw dat voldoet aan de eisen van hedendaags onderwijs met de eigenheid van de BSG: ruimtelijkheid, licht, natuur, kunst en cultuur komen erin terug. Met twee aula’s, ruime lokalen en een eigen theater voor theater-en muziekvoorstellingen.” 

De nadruk van het gebouw ligt op de groene omgeving en natuurlijk licht. Architect Marc de Rooij van BRT Architecten uit Alkmaar heeft zich laten inspireren door de verscheidenheid in kleuren en texturen van het omliggende bos- en duinlandschap. 

Tijdelijke locatie

De leerlingen krijgen dit schooljaar op een tijdelijke locatie aan de Oudtburghweg. Over ruim een jaar, begin 2025, is het nieuwe onderkomen aan de Rondelaan klaar, laat de school weten. (Foto’s: Hans Brouwers/ Habrofotografie).

(Foto’s: RTV80).

(Foto’s: Hans Brouwers/ Habrofotografie).