HARGEN / CAMPERDUIN – Met een nieuw fietspad langs de Hargerstrandweg ontstaat een rechtstreekse fietsverbinding tussen Camperduin en Hargen aan Zee. De werkzaamheden hiervoor starten deze week en duren circa drie weken.

De afgelopen jaren heeft de gemeente, met steun van provincie Noord-Holland, veel geïnvesteerd in het gebied rond Camperduin en Hargen aan Zee. De versterking van de Hondsbossche Zeewering vormde de aanleiding tot nieuwe projecten die de bruikbaarheid en het aanzicht flink hebben verbeterd. Het fietspad is één van die projecten.

Hiermee kan het fietsverkeer in het duingebied beter worden gespreid. Onderdeel van het project is ook de sloop van het fietspad rond het bestaande parkeerterrein bij Hargen aan Zee. Dit gedeelte krijgt weer een natuurlijke bestemming. Voor de fietsers komen er veilige oversteken.

Er komen verkeersdrempels om de snelheid van voertuigen te remmen. Verkeer moet rekening houden met enige hinder doordat het soms over rijplaten moet als een rijbaan is afgesloten. Het is nu nog niet bekend of er ook afsluitingen zullen zijn.