BERGEN – De VVV heeft in opdracht van gemeente Bergen een fietsroute ontwikkeld van veertig kilometer die langs de sporen van de Tweede Wereldoorlog in de gemeente leidt.

Dit project volgt uit het Landschapsontwikkelingsplan.
De Tweede Wereldoorlogroute loopt langs Bergen, Schoorl en Egmond.

Daar zijn nog veel verhalen te vertellen en sporen te vinden over deze tijd en liggen de verhalen vlak aan de oppervlakte.

Het ereveld in Bergen, Kamp Schoorl, de betonnen overblijfselen van de Atlantikwall, de bunkers, het vliegveld en de helden van toen; ze komen allemaal aan bod. En ondertussen trapt de fietser door het prachtige duin- en weidegebied en kan hij of zij zich bijna niet meer voorstellen hoe het hier toen geweest is.

De startplaats van de route is de begraafplaats Kerkedijk 41 Bergen. Het ereveld in Bergen, Kamp Schoorl, de betonnen overblijfselen van de Atlantikwall, de bunkers, het vliegveld en de helden van toen; ze komen allemaal aan bod.

En ondertussen trapt de fietser door het prachtige duin- en weidegebied en kan hij of zij zich bijna niet meer voorstellen hoe het hier toen geweest is. De startplaats van de route is de begraafplaats Kerkedijk 41 Bergen.

De route is verkrijgbaar bij VVV Alkmaar, Museum Kranenburgh, Bezoekerscentrum de Schoorlse Duinen, Boekhandel Dekker in Egmond aan zee en in de VVV-webshop.

Ook is deze route gratis te downloaden via de Abellife app op de smartphone. De route is te vinden onder de button gratis in de app. Het systeem is heel eenvoudig en werkt een beetje als een Tomtom.

Met een ‘ping’ geluid wordt aangegeven wanneer er moet worden afgeslagen en met een ander geluid wordt er gewezen op een verhelderend filmpje, verhaal of geluidsfragment dat iets toevoegt aan de plek waar langs gegaan wordt.

Geef een reactie