EGMOND AAN DEN HOEF:

Galerie De Kapberg: Oog in oog met de figuren van Peter Bes.

Peter Bes en zijn vrouw Irene Grijzenhout vullen deze keer de ruimtes in galerie De Kapberg.

Het was ook in september in het jaar 2012 toen Peter Bes ons zijn grote papieren figuren liet zien en we stonden oog in oog met deze wonderlijke bouwsels.
Ze zijn er weer!
En net zo groot. Maar er is veel meer: Irene en Peter vullen de vier ruimtes van de galerie met mooie keramiek, schilderijen, tekeningen en grafiek.

Irene Grijzenhout is autodidact en maakt sinds 1972 keramische objecten.
Thema’s waren voor haar lange tijd schepen, boomstammen, spiegelingen, dans en beweging.
De laatste jaren richt ze zich vooral op het afbeelden van dieren.
Dieren inspireren haar, niet alleen vanwege hun kwetsbare schoonheid, maar ook door hun ontroerende integriteit en hoge aaibaarheidsfactor.

De tekeningen zijn in enkele gevallen voorstudies voor het keramiek, maar er zijn ook op zichzelf staande kunstwerken bij.

Ze experimenteert met glazuren.

Peter Bes is actief in verschillende takken van de kunst. Hij volgde in de jaren zestig een opleiding aan de toenmalige Rijksnormaalschool en later aan de Rijksacademie te Amsterdam.

Peter heeft veel ervaring met prentmethodes en heeft hiermee door de jaren heen veel geëxperimenteerd. Daarnaast maakt hij ook objecten, schilderijen, tekeningen en foto’s. Zijn werken laten een geabstraheerde werkelijkheid zien, met grote egale kleurvlakken en een filmische uitstraling door het contrast tussen licht en donker. Hij maakt vaak portretten en stadgezichten.

De tentoonstelling is te zien van 27 september tot en met 3 november op vrijdag-,zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Het adres is: Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 29 september om 15.00 uur .

Wie meer wil zien van de galerie: www. galeriedekapberg.nl