BERGEN – Op 4 en 5 april vindt weer het jaarlijkse Film&Food Bergen plaats in filmtheater de Zwarte Schuur in Bergen.

Dit jaar is het thema ‘Bistronomie! – in de beperking toont zich de meester’.

Bistronomie is een mix van de traditionele bistrokeuken en gastronomie. Een trend die zich na Frankrijk en Vlaanderen nu ook in Nederland heeft aangediend. Sterrenchefs gooien het roer om en openen een minder luxe en meer toegankelijk restaurantconcept.

De essentie van bistronomie is het bereiden van een eenvoudig, maar zeer smakelijk gerecht met slechts een paar verse kwalitatief uitstekende ingrediënten uit de streek en uit het seizoen.

Op zowel de vrijdag- als de zaterdagavond kunt u genieten van een Bistronomie-diner in de Zwarte Schuur.
Dit wordt verzorgd door de chefs van maar liefst vier lokale toprestaurants: Blooming, Onder de Linde, Fabbrica en Bergen-Binnen.

Zij presenteren hun favoriete Bistronomie-gerechten.

Aansluitend aan het diner zal er als vanouds een film worden vertoond. Gedurende het festival kunt u meedoen aan diverse workshops voor jong en oud.

Op zondag is er weer een Slowfood markt rond de Ruïnekerk.

Voor het volledige programma en kaarten – uitsluitend in de voorverkoop – kunt u vanaf zaterdag 1 maart terecht op filmfoodbergennh.weebly.com.

Geef een reactie