SCHOORL – Filmhuis Schoorl blijft films vertonen in de theaterzaal van Dorpshuis De Blinkerd in Schoorl. Eerder kwam het voortbestaan van het filmhuis op deze locatie in gevaar omdat Filmhuis Schoorl de huur niet kon betalen.

.
Stichting Social Leisure (SSL), de nieuwe exploitanten van De Blinkerd, vroeg een marktcomfort tarief van 300 euro per vrijdag, vergelijkbaar met tarieven die andere verenigingen en stichtingen betalen. Door de inzet van een nieuw opgerichte stichting en een tijdelijke subsidie van de gemeente Bergen blijft De Blinkerd de locatie voor films op vrijdagavond.

.
Filmhuis Schoorl vertoonde van 2019 en 2020 twee films per week in De Blinkerd. Tijdens de coronaperiode halveerde het aantal filmbezoekers. De eerstvolgende film is vrijdag 3 september te zien.

.
Filmhuis Schoorl gooit het over een andere boeg. Het filmhuis wil naast films in De Blinkerd ook voorstellingen op locatie verzorgen. Te denken valt aan scholen, zorginstellingen, restaurants en (indien mogelijk) de open lucht. Nieuw is eveneens het seizoensabonnement: filmliefhebbers steunen hiermee niet alleen het filmhuis, het abonnement geeft ook korting op de entreeprijzen.

.
De doorstart van Filmhuis Schoorl geldt komend seizoen als proefperiode (september 2021 – juni 2022), mede dankzij de inzet van de gemeente Bergen en SSL. Doel is te kijken of het filmhuis bestaansrecht heeft.

Zie voor meer informatie www.filmhuissschool.nl