ALKMAAR- De afgelaste tweede festivaldag van Finally Fiesta afgelopen zondag 8 augustus is verzet naar zaterdag 14 augustus. Dat laat gemeente Alkmaar weten in een persbericht.

De tweede festivaldag had zondag 8 augustus plaats moeten vinden. Zaterdag 7 augustus op de eerste dag van het festival besloot de gemeente om de vergunning in te trekken voor zondag. De regels rond de verplichte sta- en zitplaatsen werden niet nageleefd. Bezoekers luisterden niet naar de talloze waarschuwingen, waardoor handhaving onmogelijk werd. Volgens de gemeente zijn ze in goed overleg met de organisatie overeengekomen dat het festival onder strikte voorwaarden verplaatst kan worden naar zaterdag 14 augustus.

Vanaf zaterdag 14 augustus is de nieuwe landelijke regeling ‘kleinschalige buitenevenementen’ van kracht. Bezoekers van kleinschalige evenementen (maximaal 750 bezoekers) moeten dan wel in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs (testen voor toegang), maar mogen eenmaal binnen de 1,5 meter en verplichte zitplaats loslaten. Gelet op het aantal verkochte kaarten voor Finally Fiesta kan het evenement zaterdag binnen deze regeling georganiseerd worden.

Het evenement kon heel snel verplaatst worden, omdat er komend weekend weinig andere activiteiten in de evenementenkalender staan waarover politie en handhaving hun aandacht moeten verdelen.

ByEvert