EGMONDEN/ HEILOO – De Fjoertoer was vrijdag en zaterdag een succes. Maar liefst zestienduizend mensen liepen door de duisternis langs licht-, vuur- en geluidsacts. Bij de inschrijving konden wandelaars een donatie doen voor de KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond. De cheque werd voorafgaand aan de start uitgereikt. Op de cheque stond het recordbedrag van € 5.900,-. 

Dit jaar zijn er talloze sprookjes uitgekomen in de wondere wereld van de Fairytale Fjoertoer, het thema van deze negende editie. Het thema zorgde voor veel inspiratie bij de kunstenaars, bewoners, deelnemers en artiesten.

Wandelaars kozen uit de afstanden 6. 12, 16 en 20 kilometer en genoten zichtbaar van straattheater, assepoester, roodkapje, draken, mythische prinsen en prinsessen én andere fantasiewerelden. Wandelaars vielen van het ene schouwspel in het andere. 

Wie is de Fjoerste?

Tijdens het evenement wordt een speciale bewonersverkiezing georganiseerd om het ‘Fjoerste huis’ uit te roepen. Dit jaar deden er elf huizen mee aan de verkiezing. Daarnaast hadden honderden bewoners hun huis versierd en stonden langs de route, om wandelaars aan te moedigen.

Volgende editie

In 2024 vindt alweer de tiendee editie van de Fjoertoer Egmond plaats. De organisatie zegt groots uit te pakken op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. Maandag 25 juni gaat de algemene inschrijving open. Leden kunnen zich al eerder inschrijven van 10 tot en met 24 juni.

(Foto’s: Rob Glas).

(Foto’s: Nathalie Koopmans).

(Foto’s: Arina Zwart).

(Foto’s: Ingrid Groen).

(Foto’s: Sjef Kenniphaas).