EGMOND/ HEILOO – Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november staat een recordaantal van 15.500 wandelaars aan de start van de achtste editie van de Fjoertoer Egmond.

De Fjoertoer Egmond is een uniek avondwandelevenement door de Egmonden en Heiloo langs tal van licht-, vuur- en geluidsacts. Sportorganisatie Le Champion voelt zich trots dat de interesse in het evenement wederom groot is. De organisatie vraagt alle bewoners weer massaal mee te doen, door hun huizen en tuinen te versieren.

Nieuwe afstanden en Family Fjoertoer

De vernieuwde afstanden van 12, 16 en 20 kilometer blijven wandelaars verrassen met de meest spectaculaire acts op de route, belooft Le Champion. Dit jaar wordt staat de vierde keer de Family Fjoertoer op het programma, geschikt voor het hele gezin. Deze heeft een afstand van 6 kilometere en was traditioneel snel uitverkocht.

De schouwspellen onderweg zijn gecreëerd door kunstenaars, artiesten en bewoners van Egmond. De deelnemers van alle routes en afstanden starten vanuit Hotel Zuiderduin. Aan het eind van de wandeltocht finishen alle lopers op De Werf, voorbij vuurtoren van Speijk. De zaterdagavond eindigt in stijl met een finishfeest bij Hotel Zuiderduin. 

Nieuw thema: Fjoertoer Wildlife

De Fjoertoer Egmond staat jaarlijks in het teken van een thema. In de afgelopen edities zagen de deelnemers al de meest uiteenlopende thematische lichtacts voorbijkomen. De organisatie hoopt dit jaar er nog een beestachtig schepje bovenop te doen.

Het thema van de achtste editie is: Fjoertoer Wildlife. Binnen het thema kunnen kunstenaars, bewoners, deelnemers, artiesten en betrokken partijen hun creativiteit kwijt. Le Champion hoopt dat zij Egmond aan Zee en omgeving omtoveren tot één groot lichtgevend dierenrijk.

KNRM Egmond en Reddingsbrigade Egmond

Traditiegetrouw zijn de goede doelen KNRM Egmond en de Reddingsbrigade Egmond. Wandelaars deden bij inschrijving een vrijwillige donatie. De organisatie maakt het gedoneerde bedrag bekend op zaterdag 26 november. (Bron foto’s: Le Champion).