EGMONDEN/ BERGEN AAN ZEE – Le Champion annuleert de Fjoertoer, het wandelevenement in de Egmonden en Bergen aan Zee. Dit vanwege de geldende coronamaatregelen. De Fjoertoer stond gepland op  vrijdag 26 en zaterdag 27 november. 

De persconferentie van vrijdag 12 november maakt het voor de organisatie onmogelijk het lichtjesspectakel te organiseren. Daarin werd aangegeven dat een van de maatregelen is dat evenementen, tot 4 december, na 18.00 niet mogen worden georganiseerd. “Helaas geldt dit ook voor de Fjoertoer Egmond”, laat een woordvoerder van Le Champion weten. “Wij organiseren een wandelevenement dat juist in de avond moet plaatsvinden om sfeer en beleving over te brengen. Daarom is het voor ons geen optie om het overdag te organiseren.”

“We werkten de afgelopen maanden keihard om van de achtste editie van de Fjoertoer een unieke wandelbeleving te maken. Vorige week werden we geheel verrast door dit nieuws. Het is dan ook een bittere pil voor alle deelnemers, betrokken instanties, sponsors, vrijwilligers, bewoners, kunstenaars en medewerkers.”

Restitutie van inschrijfgeld?
Of de inschrijvers recht hebben op teruggave van hun inschrijfgeld is volgens Le Champion nog onzeker. “Ons uitgangspunt is dat deelnemers recht hebben op restitutie van het inschrijfgeld minus de gemaakte kosten. Om dit vast te kunnen stellen wachten wij nog op meer duidelijkheid over de steunmaatregelen van de overheid. Zodra wij meer duidelijkheid hebben, informeren wij de ingeschreven deelnemers. Hierin nemen we ook de eventueel extra bestelde producten mee.”

Donaties voor goede doelen
De organisatie maakt de donaties voor de KNRM en de Egmondse Reddingsbrigade over naar deze goede doelen. Alle ingeschreven deelnemers die een verblijfsarrangement bij Hotel Zuiderduin, Strandhotel Golfzang of Hotel de Boei hebben geboekt, ontvangen later per e-mail persoonlijk bericht.

De Fjoertoer Egmond vindt volgend jaar plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 november 2022. 

(Foto’s: Le Champion).