EGMOND AAN DEN HOEF – De Egmondse toneelvereniging Flierefluiters speelt 10, 11, 12 en 13 april het komisch blijspel ‘Doktertje spelen’ van Carl Slotboom. De toneelspelers schitteren, zoals dat gebruikelijk is, in dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef.

Verwarrende gevolgen

Het verhaal is hilarisch. De van bankroof verdachte Arie van Zanten, op de vlucht voor de politie, rent het eerste gebouw binnen dat hij tegenkomt. Uit een kast pakt hij een witte jas en trekt deze aan. Als hij het gebouw wil verlaten, loopt hij hoofdzuster Gerda tegen het lijf. Zij is in de veronderstelling dat de plaatsvervangend arts Dr. van Vliet is gearriveerd. Hij blijkt in een klein provinciaals ziekenhuis gevlucht te zijn dat kampt met een tekort aan artsen en verplegend personeel.

Aangezien er voortdurend politieauto’s in de buurt rondrijden, blijft er voor Arie niets anders over dan ‘doktertje spelen’ met alle verwarrende gevolgen van dien.

Carl Slotboom is een van de meest gespeelde auteurs van Nederland. Zijn stukken zijn veelvuldig in het buitenland te zien. Dit jaar ook in dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef.

Tekst loopt onder de foto door.

Kaarten

De speeldata zijn 10, 11, 12 en 13 april. Aanvang: 20:15 uur. Kaarten zijn online te bestellen en te koop bij Bes Tabak aan Voorstraat 14B in Egmond aan Zee. Ook zijn tickets te verkrijgen bij Kringloop Tol aan Lamoraalweg 53B in Egmond aan den Hoef.


Flierefluiters Toneel zoekt jou

Flierefluiters Toneel zoekt nieuwe mensen die het team willen versterken, laat een woordvoerder van de toneelvereniging weten. “Loop je al een tijdje met het idee iets met toneel te doen maar weet maar niet die laatste stap te zetten? Wil je binnen een leuke club je acteerprestaties ten tonele brengen en er ook wat leren? Of ben je liever achter de schermen actief met creatieve idee├źn voor decor of kleding? Neem dan contact op met flierefluiterstoneel@gmail.com“. (Bron foto’s: Flierefluiters Toneel).